Ölkə

Hind qadınlarının sirri – Karri ədviyyatının inanılmaz faydaları

Hindistanda demək olar ki, bütün yeməklərdə üstünlük verilən karri ədviyyatının sağlamlığa bir çox faydaları var. Hindistan mətbəxinin vazkeçilməzi olan karri bir növ ədviyyat qarışığıdır. Tərkibində çoxlu ədviyyatlar, əsasən sarıkök və sumaq var.

“Gənc Qazilər” İctimai Birliyinə üzv olmaq üçün ANKET “Gənc Qazilər” İctimai Birliyinə üzv olmaq üçün ANKET

Hindistanın dadını əks etdirən karri ədviyyatı dünya mətbəxində də tez-tez istifadə olunmağa başlayıb.

Ətə, salata, düyüyə və ya müxtəlif yeməklərə əlavə edilir.

Milli.Az bakupost.az-a istinadən karının faydalarını təqdim edir:

Karridə olan sarıkökdə kurkumin adlı maddə var. Kurkumin alzheimer xəstəliyindən qoruyur.

Karrı həmçinin, ürək sağlamlığı üçün də faydalıdır.

Qan damarlarını genişləndirərək təzyiqi tənzimləməyə kömək edir.

Karri bədən istiliyini artıraraq yağ yandırmağa kömək edə bilər. Qatıqla müalicəvi olaraq qəbul edilə bilər.

Karri qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edən ədviyyatlardan biridir.

Milli.Az


Qazi.az

Related Articles

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Back to top button